Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین کریم مومنی بیان کرد: وجه تسمیه و علت نام گذاری لیلة الرغائب طبق منابع شیع و اهل سنت از سخن پیامبر اکرم (ص) مبنی بر این‌که «از اولین جمعه‌ ماه رجب غافل نشوید؛ چراکه در اولین شب جمعه‌ این ماه هیچ فرشته‎ای در آسمان‌ها و زمین نیست، مگرآن‌که در کنار کعبه باشد و در این حالت خداوند به ملائکه می‌گوید که هرچه که می‌خواهید بگویید تا به شما داده شود، و ملائکه نیز می‌گویند که حاجت ما این است گناهان کسی را که در ماه رجب روزه گرفته‎اند، بیامرز.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: برای اولین پنجشنبه‎ ماه رجب نمازی نقل شده‌است به‌ این صورت که فرد باید بعد از اقامه‎ نمازمغرب آن روز یک نماز12رکعتی را به‎صورت دو رکعت، دو رکعت بخواند، و بعد از سلام سوره‎ی حمد و 3 بار اناانزلنا و 12 بار سوره‎ی اخلاص را قرائت کند، سپس بعد از 70 مرتبه صلوات به سجده رفته و ذکر «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ » را بگوید و بعد از بیان ذکر «رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيُّ الْأَعْظَمُ » به سجده رفته و حاجات خود را از خداوند بخواهد.

 مومنی در ارتباط با فضیلت این نماز گفت: هیچ کسی نیست که این نماز را بخواند مگر آن‌که گناهانش بخشیده شوند حتی اگر به سنگینی وزن کوه‎ها و ریگ بیابان‎ها وبه اندازه کف روی دریاها باشد و این شخص حتی می‎تواند شفاعت کننده‎ دیگران نیز باشد.

این کارشناس مذهبی در ارتباط با فضیلت ماه رجب بیان کرد: پیامبراکرم می‌فرمایند که« رجب ماه خداوند است، شعبان ماه من و رمضان ماه امت من است.» چاره‌‌‌ رفع بسیاری از گرفتاری‌های مردم استغفار و طلب آمرزش از خداوند است و بهترین وقت برای استغفار ماه رجب است؛ به‎خصوص اولین جمعه‌ ماه رجب که در این میان جایگاهی ویژه دارد.

مومنی ادامه داد: لیلة‌الرغائب یعنی شب آرزوها و رغبت‌ها، یعنی شب چیزهایی که انسان به آن‌ها  اشتیاق دارد، این شب، شبی است که ملائک آن را لیلة‌الرغائب نامگذاری کرده‌اند و از بهترین زمان‌ها برای استجابت دعا است و ما در مکتب شیعه، برای برخی زمان‌ها و مکان‌ها شرافت بیشتری قائلیم، چرا که برخی زمان‌ها ومکان‎ها جایگاه ویژه‌ای نزد خداوند دارند.

وی ادامه داد: این به این معنا نیست که در سایر زمان‎ها و مکان‎ها خدواند صدای انسان را نمی‎شوند و یکی از ایرادهایی که وهابیت به شیعه وارد می‌کند نیز همین مسئله است؛ برخی می‌گویند که مگر خداوند در همه مکا‌ن‌ها و همه زمان‌ها حضور ندارد و مگر به انسان نزدیک تر از رگ گردن نیست؟ پس چرا سفارش به دعا در مکان‌ها و زمان‌های خاصی دارید؟ .

مومنی تصریح کرد: پاسخ به سوال اهل وهابیت این است که خداوند همیشه و همه‌جا از احوال بندگان خود باخبر است و دعای انسان را می‌شوند اما در برخی مکان‌ها و در برخی زمان‌ها امکان قبولی دعای انسان بیشتر است و این به‎خاطر شرافت ویژه‌ برخی زمان‌ها ومکان‌ها نزد خداوند و افزایش لطف و مرحمت خداوند در این ایام است.

این کارشناس مذهبی در ارتباط با استناد لیلةالرغائب اظهار کرد: درمنابع مختلفی از منابع تشیع و از منابع اهل تسنن درمورد جایگاه ویژه‌ این شب سخن گفته شده‌است که در این میان می‌توان به کتاب بحارالانوار از علامه مجلسی، وسائل الشیعه از شیخ حرالعاملی و اقبال‌الاعمال سید بن طاووس از منابع شیعه و کتاب نزهة‌المجالس از عبدالرحمان صفوری  از منابع اهل تسنن اشاره کرد.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا قم لیله الرغائب شب آرزوها اعمال شب لیلة الرغائب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۱۳۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟

آفتاب‌‌نیوز :

 براساس گزارش لایوساینس، اکثر مردم حداقل یک بار در سال سرما می‌خورند، اما انسان خردمند چه زمانی برای اولین بار سرماخورد؟ 

پاسخ به این سوال دشوار است، تا حدی به این دلیل که بسیاری از ویروس‌ها باعث سرماخوردگی می‌شوند و تعداد کمی از آن‌ها در بقایای انسان باقی می‌مانند. اما این امکان وجود دارد که برخی از انسان‌های خردمند حداقل ۳۰۰ هزار سال پیش سرما خورده باشند.

سرماخوردگی معمولی یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌های تنفسی است. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سنسیشیال تنفسی اغلب باعث این بیماری می‌شوند. اما قبل از اینکه این پاتوژن‌ها بین مردم پخش شوند، احتمالاً انسان آن‌ها را از مهره داران دیگر گرفته‌است.

جوئل ورتهایم، ویروس شناس تکاملی در دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو، گفت زندگی در نزدیکی حیوانات باعث ابتلا به ویروس جدید و تبدیل شدن آن به بیماری بومی بین انسان‌ها می‌شود.

معمولاً وقتی یک ویروس حیوانی به درون بدن انسان می‌رود، نمی‌تواند عفونت ایجاد کند، زیرا با میزبان جدید خود سازگار نیست. با این حال، یک ویروس گه گاه دارای مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب برای جهش موفقیت آمیز و حتی انتشار در بین انسان‌ها می‌شود. به عنوان مثال، ویروس‌های کووید-۱۹ و آنفولانزای خوکی اینگونه پدید آمدند.

دانشمندان فرضیه‌های متفاوتی درباره زمان اولین ابتلای انسان به ویروس‌های سرماخوردگی دارند. برخی از محققان بر این باورند که ویروس‌ها می‌توانستند از حیوانات به انسان‌ها در طلوع تمدن بشری (تقریباً ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ سال پیش) شروع به انتشار کنند. آن زمان انسان‌ها شروع به زندگی در محل‌هایی کردند که پاتوژن‌ها می‌توانستند به راحتی پخش شوند و سپس شروع به پرورش حیوانات پر از ویروس کردند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • دولت با نظام بانکی شوخی ندارد
  • «معلم» پیام آور سعادت انسان‌ها است
  • طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • دکتر طهرانچی: دانشگاه آزاد اسلامی در پی نظام تعلیم و تربیت «احسن» است
  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • جوانان و دانشجویان به‌عنوان امانت مردم و خداوند در نزد معلمان و اساتید هستند
  • بازگشت مدافع چپ جنجالی به شهر آرزوها
  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • چرا به سمت قبله نماز می‌خوانیم؟ + دلائل علمی